oldalak

Főoldal Személyes Könyvértékelések Filmek és sorozatok Versek és novellák Receptek Fotók Ajándékok Style Élmények, kalandok Kihívások Listák

2018. június 9., szombat

Nyári outfit #1. - Túlsúly vs. divat

Sziasztok!
Nem a divat vagy bármilyen szépségápolási téma a zsánerem, de néha-néha azért megejtek egy-két bejegyzést ebben a kategóriában is, mint amilyen a Glamour-napos is volt. Gondoltam, ha mást nem akkor legalább outfit bejegyzéssel jelentkezem két shoppingünnep között (mert nyilván a Glamour-napokról mindig be fogok számolni). Főleg, hogy múltkor sem csak kifejezetten arról írtam.
Tegnap volt fizetésnap, és én először költöttem egy nagyobb összeget el Wish-en nyári ruhákra, szandálra, meg néhány kiegészítőre. Ha azok mind megérkeznek, akkor megejtek egy második outfit bejegyzést (ha kegyes hozzám a Sors, és jó lesz a látatlanban vett holmik mérete). Viszont személyesen is meglátogattam pár boltot, mert rövidnadrág válságban szenvedek már hónapok óta, de legutóbb, amikor nézni akartam, még nem voltak nyári kollekciók a boltok polcain. És amikor elmentem délután vásárolni, akkor szembesültem egy olyan problémával, amibe folyton belefutok, úgyhogy most beszélek is róla.
Aki rendszeresen követi a blogot, az már olvashatta korábbi bejegyzésemben, hogy van rajtam felesleg, nem vagyok vékony lány. És igazából pont emiatt a probléma miatt rettenetesen nehéz magamra ruhát találnom, megfizethető áron. A pólókkal nincs gond, ott általában méretezik is XL-esig, és azok nagy részben mindig jók is rám. De nadrágért mindig be kell kóborolnom a város összes ruhaboltját, mire találok is magamra valamit. Jó, biztosan vannak márkásabb helyek, ahol találnék a nagyobb fenekemre passzoló nadrágot, néhány ezressel magasabb áron, de az már pont az az ár, amennyit nem vagyok hajlandó fizetni érte.
A leggyakoribb az, amivel találkozom, hogy általában a 38-as méret a maximum egy divatosabb nadrágból. Értem én, a túlsúly nem divat, nem szép, és talán pont arra szeretnék ösztönözni a hölgyeket, hogy fogyjanak nádszál vékonyra, ha egy csinosabb darabot szeretnének hordani. Mert igen, szoktam találni nadrágot olcsón, nagy méretben, de azok valami bűn rondák, vagy nem is testhez simulósak. Én személy szerint gyűlölöm, ha egy nadrág lóg rajtam, mert csak még nagyobb darabnak mutat, mint amilyen vagyok. Az pedig különdíjas, amikor a gyártók úgy gondolják, hogy a mi alkatunkhoz legfeljebb a térdnadrág passzol. Mert azokból nincs hiány a méretemben, nekem is van nem kevés belőle, mert azt mindig találok, sokszor ezer forint alatt, és még viszonylag jól is néznek ki. De rövid nadrágot akarok. Nem olyat, amiből kibuggyan a fenekem - mert ugyebár most az a menő -, mert olyat akkor sem vennék fel, ha az lenne az utolsó ruhadarab a földön. Körülbelül combközépig érő kényelmes és divatos shortot. Az se baj, ha egy csepp elegancia is szorult bele, de igazából semmilyen extrém elvárásom nincs vele kapcsolatban, egy egyszerű tökéletesen megteszi. Sokkal jobb érzés lenne, ha úgy hagynám el üres kézzel a boltokat, hogy találtam méretben megfelelő, jól kinéző rövidnadrágot, de mondjuk nem állt jól nekem, vagy átgondoltam az árát, és túl sok nekem. De nem ezért nem veszek semmit. Hanem mert méret sincs megfelelő, és ez bosszantó.
Tegnap nagy nehézségek árán beszereztem kettőt. A negyedik helyen, ahová beléptem, és ott is abból az egyetlenegy fazonból vettem két különböző színűt, amiből volt rám való. Pedig nem kevés rövidnadrágjuk volt. Igazából először fel sem akartam próbálni, mert azt hittem nem jönne fel rám, de szerencsére meggondoltam magam és bevittem a próbafülkébe, ahol kellemesen csalódtam.
Szóval jöjjenek a szerzeményeim:

Rózsaszín, a szárain kis bevágások vannak, dereka gumis. Anyagát sajnos nem tudom, mert teljesen kínaiul van a címke, de nem nyúlós anyagból készült. Ennek ellenére kényelmes, sportos és elegáns is egyben, és szerintem ezt bátran hívhatjuk divatosnak is, nekem legalábbis nagyon tetszik. Nem túl rövid, pont olyan, amilyet szerettem volna. A pólót és a cipőt nem most vettem.
Ugyanaz a fazon, ugyanaz az anyag, ugyanaz a méret, csak a szín más. Ehhez már blúzt vettem fel, mert meg akartam mutatni, hogy az is jól illik hozzá. Igazából pont azért szerettem volna valami egyszerű, és nem túl laza rövid nadrágot, hogy tudjak miben dolgozni menni, mert a térdnadrágjaim eléggé "melegítőalsó" benyomást keltenek, azokban soha nem mennék be a munkahelyre. De szoknyában sem szeretnék mindig lenni, mert bár szeretem, és csinosnak látom magam bennük, néha elég kényelmetlen. Főleg, hogy biciklivel járok. De ez a két nadrág tökéletesen megfelel annak az elvárásomnak is, hogy nyugodt szívvel megyek bennük egész nyáron az irodába dolgozni.
És végezetül az utolsó tegnapi szerzeményem ez a hosszú nadrág. Könnyű, vékony, az esetleges viharosabb, hűvösebb napokat át lehet benne vészelni nyáron is. Ez a szürke szemcsés minta már jó ideje divatban van, és nagyon tetszik a kezdetek óta, de amikor egy ilyen felsőt próbáltam, rájöttem, hogy egyáltalán nem áll jól nekem, így olyanokkal többet nem is próbálkoztam. Viszont amikor megláttam ebben a nadrágban magam tegnap a próbafülke tükrében, első gondolatom az volt: "Wow! De dögösen áll rajtam!". Pedig higgyétek el, ha mondom, ezt a jelzőt használom a legkevésbé magamra, inkább mindig szidalmakat mondok. De nyugodtan erősítsetek, vagy cáfoljatok meg abban, hogy hogy áll nekem ez a nadrág.
Anyaga: 85% poliészter, 5% elasztán és 10% algodón
Pont az ilyen anyagú nadrágok a kedvenceim, mert ezek nem kopnak el a két combom között, mint a farmerok. Ez az egyik legfőbb oka, hogy ehhez hasonló, csak vastagabb (őszi-téli) nadrágok sorakoznak a szekrényemben farmerok helyett. Mert a vastagabb combok ára sajnos, hogy a nadrágok kikopnak, a combok meg kidörzsölődnek olykor, ha szoknyában vagyok.

És egy extra kép. Ezeket nem tegnap szereztem be, de meg akartam mutatni, mert az egyik kedvenc kombinációm. Gyakran hordom ezt a pólót ezzel a szoknyával, mert nagyon tetszik együtt. De egyébként Glamour-napok környékén szereztem be őket, benne is van a kép ezekről is abban a bejegyzésben, ha visszanézitek. Szóval igazából ezek is a nyári outfitjeim részét képezik, mert gyakran veszem fel őket. Különdíjas, hogy a kettő együtt nem éri el a kétezer forintot sem. Az ékszerek külön-külön, de még a körmöm is többe került mint ez a két ruhadarab. A póló 990 Ft, míg a szoknya 750 Ft volt. Kényelmes és csinos is.
Nektek melyik tetszett a legjobban?

Timi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése