2018. augusztus 26., vasárnap

Hogyan készíts menő képeket a közösségi oldalakra 2. (Haladóknak)

A közösségi oldalakon folyamatosan változnak a trendek, ezzel a tömegesen megjelenő fényképek stílusa is. Az előző bejegyzésben próbáltam "örökzöldeket" hozni, de az a néhány beállás és póz korántsem fedi le a népszerű Facebook és Instagram képek összességét. Ezért hoztam még néhányat, hogy biztosan menők lehessetek, és ennek eléréséhez legyen miből szemezgetni.
Mielőtt tovább olvasnád azonban mindenképp nézd meg az első részt - ha még nem tetted -, hiszen az alapokat ott sajátíthatod el!

A párkapcsolattal kezdeném, hiszen az az előző posztból egy az egyben kimaradt. (Micsoda? Nincs pasid? Azonnal irány fel a Tinderre, és ha két órán belül nem lesz máris egy "örökkéimádlakszerelmem" pasid, akkor add is fel, soha nem érhetsz fel a népszerű Insta-lányokhoz.).
#withmylove #forevertogether
Ha megvan az áldozat, akkor minden egyes együtt töltött perceteket oszd meg valamelyik - de inkább az összes - közösségi oldalon, ahol fent vagy.
Elsőként jelentkezz be mindenhonnan, bárhová is mentek, ha a sarki kisboltba, akkor is, mert egyszerűen mindenki kíváncsi rá. Az se rossz, ha élő adást indítasz, amikor olyan eseményen vesztek részt, ami irigylésre méltó. Muszáj a követőknek azt hinni, hogy ők ezt soha nem tehetik meg, hogy ilyen kiváltságosak csakis ti lehettek.
Vegyük a képeket. Ezek azt hiszem klasszikusak, és legalább az egyikbe mindenki belefutott már valahol.
1. Fogd a párod kezét, miközben ő vezet, a képen ne csak az a romantikus elem legyen rajta, hogy kéz a kézben utaztok, hanem a kocsi kormánya, hogy lássák, neked BMW-d, Audid vagy Mercedesed van. De leginkább BMW-d. (Ez is egy BMW, csak rossz logót raktak rá).
2. Álljatok a tükör elé, te legyél elöl, a fiú mögötted, és védelmezően karoljon át. Te mindenképpen a telefonodat nézd, a barátod pedig vagy a tükörbe nézzen, vagy adjon neked egy puszit, mindkét megoldás tökéletes. Azért fontos, hogy te legyél elől, mert neked kell a kisebbnek és törékenyebbnek lenni, akit meg kell védeni, mert az aaaannyiiiira romantikus.
Sajnos közöttünk csak hét centiméter magasságbeli különbség van, így behajlított térdekkel hajtottam végre a gyakorlatot. Mindenképp olyan pasit keress magadnak, aki vagy húsz centivel magasabb., mert a látszat a fontos! Nyilván egyszerűbb, ha te magad is csak 160-165 vagy. De nem tehetek róla, hogy magasra nőttem...
3. Hátulról fotózott kézfogós, sétálós kép. Azt a látszatot kell keltenie, hogy a pasid "lesifotót" csinált rólad, nem pedig egy előre megbeszélt és beállított kép. És mennyire cuki, ezt azonnal meg kell osztani, mert senki más fiúja nem csinál ilyesmit, csak a tiéd, és ennél romantikusabb dolog nincs is a világon...
4. Egyencipő. Egyforma márka, egyforma szín. A fenébe, nekünk csak egyforma márkára futotta... Lényeg, hogy a követőitek pusztán abból, hogy egymással szembe állított lábaitokat fotóztátok, rögtön oda fogják képzelni az egész testeteket. Ahogy egymás szemébe néztek - és nem a telefont bámuljátok, hogy jó lesz-e a kép -, és mindjárt megcsókoljátok egymást.

Ha már az előbb szóba került a kocsi. Fotózd le a poharas üdítődet - de inkább a poharas kávédat -, miközben vezetsz, vagy szimplán fotóztasd le magad valakivel, miközben vezetsz - lényegtelen, hogy nincs jogsid, csak menőzöl más kocsijának vezetőülésén. Itt is fontos, hogy valami drága luxusautó legyen, különben nem menő. De a legjobb, és abszolút a kedvencem, amikor az anyósülésen utazol, teljesen szabályellenes pózban, mondjuk a lábaidat felrakod a műszerfalra. Buzdíts nyugodtan másokat erre. Egy esetleges balesetnél növeljük az esélyt a halálra. És ha már baleset és kocsik, mindenképp csináld meg az "In my feelings challange"-et, anélkül soha nem lesz elég követőd.

#funnyfaces
Vágj teljesen lehetetlen, "vicces" fejeket. Vagy legalábbis, amire a többség azt hiszi, hogy az. Ilyenkor jön az, hogy "te végre megmutatod az igazi arcodat is, nem csak pózolsz, annyira természetes, humoros és szerethető ember vagy", miközben mindezt ugyanúgy csak a kamera és a követőid kedvéért teszed.

Ha szerencsés vagy, és hajlékonynak születtél, akkor mindenképp mutasd meg, mit tudsz. Mert akkor azok a lányok, akik még lehajolni is nehezen tudnak, szimplán azért, mert nem olyan rugalmasak az ízületei, szintén még értéktelenebbnek fogják gondolni magukat. A híd és a spárga mondjuk nagyon alap, ha több lájkot akarsz bezsebelni, akkor mindenképpen valami extrémebb mutatványt hajts végre. Mondjuk elég népszerű a kézenállás, miközben a lábaid és a feneked a falnak támasztod, vagy amikor szintén kézenállásban a levegőben csinálsz spárgát.

Fotózd le magad a próbafülkében. Még jobb, ha kiraksz Insta-sztoridba összeszerkesztve két képet, és megkéred a követőidet, hogy szavazzák meg, melyik a jobb, melyiket vedd meg. Minél drágább helyre menj, minél márkásabb ruhát vegyél magadra, és még ha nem is veszed meg, hitesd el velük, hogy ott lóg már a szekrényedben a darab. (Én sajnos egy kínaiban voltam, azt a felsőt meg is vettem, ami alapból se lett volna drága, de 30% kedvezmény is volt rá).

Ha elmész valahová nyaralni, nem maradhat ki, hogy a tengerparton ülsz, hátad mögött megtámasztod magad, miközben valaki lő rólad egy képet. Az egyik lábad legyen kinyújtva, a másik behajlítva, és mindenképp nyomd ki a melleid. Ha nem futja drága nyaralásra, akkor is keress valami szép, vízközeli helyet!

#szerelmem #életem
(Köszönöm Dórinak, amiért megengedte, hogy Macsó is szerepeljen! <3)
Nem hagyhattam ki a kutyás képet. Mindenképpen valami ölebed legyen, yorki, csivava, de a legjobb egy pomerániai törpespicc. Mutasd meg a világnak, hogy te mennyire gondoskodó vagy, és hogy nálad jobban senki nem szereti a kis kedvencét. Egy kutyus vagy egy kisgyerek - a kisgyerek még inkább, főleg, ha már tizenöt évesen keresztanya vagy - garantáltan megduplázza a lájkaid számát!

#nomakeup
Direkt ezt hagytam a végére, mert erről azért van mit beszélni. Előástam az ezer éves sminkcuccaimat, egyetlen kép erejéig, és vagy fél órán át sminkeltem, aztán le is mostam, amikor elkészült a kép.
Azzal nem is lenne baj, ha valaki egy natúr sminket felvisz, bár ahhoz se rakja oda, hogy #nomakeup, mert van rajta. De kíváncsiságból rákerestem instagramon erre a hashtagre, és tényleg hozott ki olyat, akinek még csak nem is természetes sminkje, hanem tényleg tűzpiros rúzs, egy kiló alapozó, festett szemöldök és minden, amit el tudtok képzelni az arcán volt, és betette alá a nomakeup hashtaget.
Mivel ez az utolsó bejegyzésem a témában, így nem hagyom úgy, mindenféle iránymutatás nélkül a bejegyzést, mint az elsőt. Különben nem lenne semmi értelme, azon kívül, hogy akit nem érint a téma, az jót nevet rajta.
Az egyik legnagyobb probléma talán az, hogy egy menő kép kedvéért életveszélyes helyzetekbe is sodorják magukat a fiatalok. Hány olyan esetről hallottunk már, amikor felmásztak magas épületek tetejére egy kép kedvéért, és az volt életük utolsó fotója? Az, hogy a kocsiban így pózolunk, ahogyan mutattam, semmiben nem különbözik attól. Ugyanúgy életveszélyes, ha vezetés közben fotózgatod magad, nem úgy utazol, ahogy kellene, vagy szimplán megcsinálod az "In my feelings"-et. Azért, mert láttál egy-két idiótát, akik ezzel próbálnak lájkokat gyűjteni, egyáltalán nem kell az ő példájukat követni. Mert ha te is megcsinálod, és meg is osztod, akkor te magad is arra ösztönzöl másokat, hogy csinálják, és ez egy örök körforgás marad.
A másik, ha te azt érzed, muszáj megmutatnod a világnak, mennyire boldog párkapcsolatban élsz, akkor egyáltalán nem élsz boldog párkapcsolatban.  Pontosan az a pszichés berögződés ismerhető fel benne, hogy nem érzed jól magad, félsz, hogy másoknak feltűnik, hogy nem is vagytok egy álompár, és ha nem osztasz meg egy képet, akkor azt fogják hinni valami probléma van. Pedig tényleg az van. És azon a lájkok nem segítenek, csak te magad.
Végül pedig, attól, hogy megtanultad szépen sminkelni magad, és előnyösen fotózni, a valóságban egyáltalán nem leszel szebb. Sőt, a saját önbizalomhiányodat ráaggatod másokra is. Úgy fotózod magad, hogy szebbnek tűnj, hogy mindkét nem álmélkodva nézze a képeidet. A pasiktól kapott pozitív visszajelzés önbizalmat ad neked, az pedig, hogy a lányok is olyanok szeretnének lenni mint amilyen te vagy - a képeken -, még többet. De ezt mind azért csinálod, mert egyáltalán nem vagy megelégedve magaddal, és függsz attól, hogy mit gondolnak rólad mások. Emellett, mivel egy illúziót keltesz a képernyőn, a hozzád hasonlóan önértékelési zavarban szenvedő lányokat még nagyobb lelki válságba taszítod.

Annak kellene terítéken lennie, milyenek is a nők valójában. Hogy nem kell töménytelen mennyiségű smink a szép archoz, nagyon minimális is megteszi. Hogy nem kell se filter, se Photoshop, mert természetes valójában szép mindenki. Hogy a karcsúbb alakhoz nem kell salátán és chia magon élni, mert vannak sokkal táplálóbb egészséges ételek is, plusz edzés nélkül a diéta nem is ér sokat. És persze azt, hogy ha valaki túlsúlyos, akkor sem szörnyeteg, nem olyan valaki, akit ki kell taszítani a társadalomból. Ezekért már sokan küzdenek, de még  sincs akkora sajtóvisszhangja, mint a "másik oldalnak". A szépségipar be is csődölne, ha azt mutatnánk, hogy mindenki úgy szép, ahogy van. Mert akkor egyetlen terméket sem tudnának eladni. Ezért ők is alávaló módon lecsapnak az ilyen önértékelési zavarral küzdő lányokra, és elhitetik velük, hogy csak akkor lehetnek szebbek, ha agyonsminkelik magukat, ha koplalnak, ha a koplalás mellet még szednek fogyasztó kapszulákat stb. És ez nagyon nincs rendben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése