2020. április 8., szerda

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt


Bár a cím megtévesztő lehet, de nem a Kate Hudson és Matthew McConaughey főszereplésével készült 2003-as romantikus vígjátékról lesz szó – amit egyébként imádok.
Belegondoltatok már, hogy milyen szörnyű, hogy „ezek a szemét férfiak”, csak úgy minden ok nélkül faképnél hagynak, aztán később minket hordanak el mindenfélének? Csak kihasználnak, pedig mi a lelkünket is kitesszük értük, de egy cseppet sem tudják értékelni, amit kapnak. Meg egyébként is, mi tökéletesek vagyunk, mindig minden esetben a pasi a rossz. Ő nem szeretett eléggé, nem adott meg mindent, csak arra voltam neki jó, stb. Össze is szedtem tíz olyan viselkedési formát, amiknek a betartása után elképzelni sem tudom, hogy ne legyen esküvő. Ne feledd, ha ezek után mégis dobnak, az nem a te hibád!

10. Becézgetés

Eszedbe se jusson leragadni olyanoknál, mint a Szerelmem, Életem vagy Szívem. Azt meg aztán végképp verd ki a fejedből, hogy esetleg a saját nevén szólítod, hol élsz te? Minél megalázóbb, férfiatlanabb becézési formát válassz! Mondjuk Cicám, Ciculi, Nyuszifül, Cukorbogyó, stb. Ezek sokkal jobban kifejezik az iránta érzett szeretetedet és törődésedet. Sőt, ha ő nem hasonló beceneveken szólít téged, akkor nem is szeret!
Plusz pont, ha nyilvánosság előtt is így hívod, és elvárod, hogy ő is így hívjon. Imádni fogja!

9. „Közös jövő”

Akár már az első randevún elő is rukkolhatsz az ötlettel, hogy milyen is lenne, ha összeköltöznétek, aztán megesküdnétek a tengerparton, elmennétek nászútra, és már áldott állapotban térnél haza. Egyáltalán nem korai már fél évvel később feleségként látni saját magad a választottad mellett. Hiszen „a Sors rendelte így”! Tervezd meg, milyen otthonossá teszed a lakását, ha beköltözöl, beszélj sokat a házas életről és már az első hetekben gondolkozz, hogyan fogjátok hívni a gyerekeiteket!

8. Elvárások

Az első perctől kezdve a férfi az, akinek bizonyítania kell. Neked a kisujjadat sem muszáj mozdítanod. Vegyen neked aranyos ajándékokat, vigyen el szép helyekre, fizessen mindent ő, árasszon el a bókjaival, mindig csak veled foglalkozzon. Nem szükséges elmondani, mire is vágysz pontosan, találja ki, ez a minimum. És természetesen, ha nem kapod meg, akkor jogosan a nyakának ugorhatsz. Neki tudnia kellett volna! Minél lehetetlenebbek az elvárások, és minél kevesebbszer szólaltál meg a vágyaiddal kapcsolatban, annál jobb.

7. Elégedetlenség

Ha túl vagy azon, hogy vannak bizonyos elvárásaid a társaddal szemben, akkor a következő szintre léphetsz. Ha a barátod rájött, hogy mindig adnia kell valamit – legyen az fizikai vagy érzelmi dolog -, hogy boldoggá tegyen, akkor utána bombázhatod azzal, hogy neked semmi nem jó, amit kapsz. Nem ilyen ajándékot szerettél volna, neked nem ízlik a vacsora, amit készített, nem dicsér, nem foglalkozik veled eleget – akkor sem, amikor az egész napját rád áldozza -, kevés figyelmet kapsz. Soha semmi nem lehet elég jó, amit nyújt neked, mert mindig hiányérzeted lesz. Neki mindig arra kellene törekednie, hogy a nap minden percében a kegyeidet keresse, hogy boldoggá tegyen, a többi dolog az teljesen lényegtelen és elhanyagolható. A világ körülötted kell, hogy forogjon!

6. Tapadás

Ne engedd sehová és leginkább senkivel! Nem dolgozhat, nem szórakozhat, nem beszélhet senkivel, veled kell töltenie minden szabadidejét. Ne hagyj neki egy lélegzetvételnyi szabad teret sem, akaszkodj rá, mert egy szerelmespár 0-24-ben egymás nyakán ül. Ha bármilyen halaszthatatlan dolog miatt egy kis időt is külön töltötök, azonnal zaklasd az üzeneteiddel, mert legalább enyhít valamit a hiányán. És muszáj azonnal visszaírnia, különben újabb okot ad a jogos hisztire.
Viszont vele ellentétben, amikor te a barátnőiddel akarsz találkozni, beszélgetni, az neked jár. Csak ő lehet bekorlátozva, téged viszont senki ne is próbáljon kalitkába zárni, mert nincs joga hozzá. Egy pasi neked ne mondja meg, hogy mit tehetsz és mit nem!

5. Féltékenység

Ha kapcsolatban vagy, akkor minden lány az ellenséged. Bárki, akivel partnered személyesen találkozik, akivel szóba áll, ráír Facebookon vagy egyéb online felületen, sőt minden nőnemű virtuális ismerőse – akikkel nem beszélget is -, vagy egy vadidegen, aki csak ránéz az utcán, halálra van ítélve.
Ha csak passzív-agresszív módon érezteted a barátoddal, hogy rajtad kívül minden lány smafu, akkor nem fogja igazán érezni a törődést. Az igazi az, amikor nyíltan gyilkossággal fenyegeted a vetélytárs lányt.



4. Birtoklás

Ha azt hiszed, hogy a féltékenységnek az a csúcspontja, amit az előző pontban részleteztem, akkor amatőr vagy párkapcsolatok terén. Ha igazán profi akarsz lenni, akkor nem csak olyan módon sajátítod ki a férfit, hogy amikor veled van, nem találkozhat, és nem beszélhet más lányokkal. Hanem az exeire sem gondolhat. Úgy kell tennie, mintha soha nem is léteztek volna, mintha te lettél volna az első és egyetlen barátnője. Nem lehetnek olyan emlékei, ami más lányokkal és nem veled kapcsolatosak. Hogy volt mersze előtted másokkal is kavarni? Ez rosszabb, mint a megcsalás!


3. Irányítás

Mindennek úgy kell történnie, ahogyan te akarod, és minden csak úgy jó, ahogyan te csinálod. Te jobban főzöl, jobban végzed a házimunkát, te mindent megadsz neki, ő pedig semmit nem ad meg neked. Jobb vagy az ágyban is. Azt vesztek, amit és akkor, amikor te akarod. Oda mentek nyaralni, ahová te mondod. Csak azzal találkozhat, akivel megengeded. A család és a barátok nem számítanak, csak veled foglalkozhat egész nap. És a nap minden percében fenntarthatod a jogot a kiborulásra, ha a dolgok kicsúsznak az irányításod alól, vagy esetleg a másik fél nem hajt rögtön fejet az akaratodnak…

2. Veszekedés

A hisztijeidet és kiborulásaidat kétféleképpen lehet a legjobban kezelni. Az egyik, amikor egy szót sem szólsz a másik félnek arról, hogy pontosan mi is böki a csőrödet, de egész nap szemmel gyilkolod, hogy érezze, valamit nagyon rosszul csinált. Aztán, ha rá is kérdez, maradj továbbra  is sértődötten csendben, mert azt sem érdemli meg, hogy hozzá szólj. Hogy tehette egyáltalán veled, amit tett? Minimum egy térden csúszós bocsánatkérés jár neked, az alá ne is add, és meg ne szólalj! A másik konfliktuskezelési mód, ami jó lehet ilyenkor, ha nekiesel. Kitalálsz mindent, amit csak a fejéhez vághatsz, hogy minél rosszabbul érezze magát, és kiabálsz vele. Ne is hagyd szóhoz jutni, zúdíts rá mindent, ami téged bánt, még akkor is, ha jelentéktelen. Hiszen fájdalmat okozott, nem neked kell rosszul érezned magadat a helyzet miatt, csakis neki. Aztán ha bocsánatot kért, akkor mutass némi hajlandóságot arra, hogy megbocsátasz, de visszatérően néha azért juttasd eszébe, hogy rosszat tett, nehogy elfelejtse!

1. „Hibátlan vagyok”

Ha túlvagy mindenen, akkor valószínű, hogy a barátod már a szakítást fontolgatja, és te biztosan értetlenül állsz a dolgok mögött. Fontos, hogy ilyenkor se felejtsd el, hogy te nem csináltál semmi rosszat, te hibátlan és tökéletes vagy. Hiszen mindig a pasik azok, akik kihasználják a nőket, minket kell sajnálni, mert tönkretettek. Mély sebet ejtettek a lelkünkön, soha nem fogjuk kiheverni, amit velünk tettek. Nekünk a legrosszabb, mert mi mindent megtettünk, hogy jól működjön a kapcsolat, de ha csak az egyik fél tesz ezért, nem tudunk mit tenni. Hiszen soha nem kaptuk meg azt a szeretetet, amit megérdemeltünk volna. Mi soha semmi rosszat nem tettünk ellenük. Megtiszteltetésnek kellett volna venniük, hogy velünk lehetnek. Hiszen mi vagyunk a nők, szóval nekünk alanyi jogon jár a tisztelet és megbecsülés. És nem elég, hogy minden ok nélkül eldobnak, mint egy rongyot, ha már nincs szükségük ránk, de utána mindenkinek úgy adják elő, hogy mi tettük tönkre az ő életüket. Pedig ez nem igaz.
Na, de nincs is szükségünk férfiakra, mindegyik csak lehúz és tönkretesz lelkileg. Mi erős és független nők vagyunk, akik egyedül is boldogulnak. Majd mi megmutatjuk, hogy jobbak vagyunk náluk! Vagy nincs igazam?