2018. július 29., vasárnap

Hogyan készíts menő képeket a közösségi oldalakra

Elgondolkoztatok már azon, hogy  a facebookra magatokról feltöltött képeiteket miért csak a szomszéd Marika néni, az anyukád, a párod és a legjobb barátaid lájkolják? Biztos azzal nyugtatod magad, hogy ez így van rendben, mert csak ennyi emberrel vagy jóban. Pedig a népszerű lányok képeit rengeteg olyan ember kedveli, akikkel egyetlen szót sem beszéltek soha. Szóval ha kevés a lájk, akkor nem olyan a kép, ami megfelel a közösségi médián szocializálódott emberek számára.
Miután én is részt vettem a "Mennyire vagy MENCI?" teszt megalkotásában, nagyon megihletett, hogy elkészítsem ezt a bejegyzést. Szóval, ha alacsony pontszámot értél el, és legalább a képeidet szeretnéd menővé varázsolni, akkor itt a helyed. Megmutatok pár tipikus beállást, arckifejezést, effektet vagy Snapchat filtert, amelyet a népszerű lányok általában használnak.
FIGYELEM! A bejegyzés nem komoly, szóval aki nem érti a szarkazmust, az most lépjen ki! Köszönöm! :)
Ahhoz, hogy eljussunk oda, mivel dobhatod fel a képeidet, kezdjük azzal, hogyan fotózd magad előnyösen. Ha szemüveges vagy, felejtsd el, hogy abban pózolsz. A hajad, ha csak teheted, mindig legyen leengedve. A smink mellett mindenképp használd a szép arc funkciót is. A Snapchat filterek még jobbak, azok a szépségen kívül még cukiságot is adnak, neked már csak a megfelelően kell pózolni. Nehéz elrontani. Ha az arcodat szeretnéd a középpontba helyezni, akkor mindenképpen tartsd magadhoz közel a kamerát. Fordítsd úgy a fejed, hogy az előnyösebb profilod látszódjon. Tágra nyílt szemek, felvont szemöldök és enyhe műmosoly. Ez mind fontos. Az sem hátrány, ha dobsz a képedre valami effektet. A fekete fehér mostanában menő. Például ez:

Általában köze nincs a valósághoz ezeknek a képeknek. De pont ez a lényeg. Minél felismerhetetlenebb vagy, annál jobb. Ebben manapság már nagyon sokat segítenek a filterek, mert azok még a szemeidet is megváltoztatják. Szóval Snapchatre fel, annál menőbb képek úgy sincsenek!



Az utolsóhoz hozzátenném: Mint mondtam, ha szemüveges vagy, akkor amikor csak teheted, ne fotózkodj benne, viszont ha filterrel raksz magadra szemüveget, az nem is kérdés, hogy "menci".
Most, hogy ezt tisztáztuk, jöhetnek a tipikus pózok, beállások. Egy biztos, minél természetellenesebb, annál jobb. A legnépszerűbbek közé tartozik, amikor annyira elfordítod a fejed, hogy a válladra fekszel, vagy kényszeresen az arcodhoz rakod a kezed, a hajad végét markolászod. Mondjuk így:



Természetesen a fentebb említett arckifejezést tartani kell itt is. Viszont elmondanám egyébként mi a legnagyobb probléma ezekkel a képekkel. Mert hát, én sem vagyok tökéletes. Egyiken sem vagyok kisminkelve (nem is leszek), és most még műkörmöm sincs. De ti azért ne felejtsétek el ezeket a tényezőket sem, hiszen minden lájk számít!
Aki kicsit is ad magára a közösségi oldalakon, annak van egy valamirevaló ágyban készült, felülről fotózott képe megosztva.
Az arckifejezést már mondanom sem kell, ugyanolyan, mint minden más képeden. De ezzel is van egy gond. Nincs elégé lehúzva a felső, és nincs eléggé kitolva a mell. Esetleg ezt még lehet fokozni azzal, hogy a követőidnek megmutatod a lábaidat is. Mert egy ilyen képen a magamutogatás fontos. Ha figyelsz ezekre még több kedvelést zsebelhetsz be ismeretlen és kanos férfiaktól.
Lássuk, mit tanultatok. Mi a probléma ezzel a képpel? A szemüveg megint ott van, a haj felfogva. Smink sehol. És Istenem! Ez túlságosan természetes! Mit mondtam? Csak az jó, ami mű. Szóval az ilyet felejtsétek is el! De egy dolog használható belőle. A szintén népszerű felülről fotózós egész alakos szelfi. Persze ezt legjobb, ha szelfibottal készíted, mert úgy az igazi. De én ennek hiányában egy ilyet dobtam össze:
Ugye, hogy mennyivel jobb? Persze nem tökéletes, mert nem elég mély a kivágása a felsőnek... És ha már az egész alakos képeknél tartunk:
Ez több sebből is vérzik, akár csak az előző. A ruha összeállítás egész csinos (amúgy téli kép, úgy nézzétek), de a felső mutathatna többet. Persze tél ide vagy oda, alul is lehetne csak egy nejlon harisnya. De nem ez a fő baj, hanem ez megint túlságosan természetes. Semmi póz, semmi műmosoly. Szörnyű!

Na ezek már sokkal jobbak. Bocsi, nem volt ennél riba... akarom mondani menőbb ruhám ahhoz, hogy ezt bemutassam. Amikor ti készítetek hasonlót, figyeljetek majd arra, hogy ne csak alul takarjon szinte semmit, hanem felül se. És lábbeliből se telitalpút, hanem tűsarkút, abból is minél magasabbat húzzatok. Fontos még - én próbáltam, de csak ennyire futotta -, hogy a feneket és a melleket is ki kell tolni. És mindenképp fotóztassatok valakivel, ne úgy mint én, hogy időzítővel és a telefon beállításával készítettem. És ha megvan erre az áldozat, akkor semmiképp ne engedjétek szabadon, amíg nem csinált rólad legalább ötszáz képet, mert ki tudja lett-e egyáltalán jó.
És végül, de nem utolsó sorban, jöjjenek azok a képek, amelyen egyszerre akarjuk szerepeltetni az arcunkat, és a fenekünket.
Ez természetesen akkor lenne az igazi, ha a tükör egész alakban mutatna. De ettől függetlenül a póz az látszik. Szóval ha van egész alakos tükrötök, akkor kipróbálhatjátok. Ha nincs, úgy mint nekem sem, akkor az ilyen is megteszi:
Egyébként a legtöbb képhez még hozzátenném, hogy az sem mindegy, hogy osztod meg. A kedvenc kép kiegészítő szövegeim:
- Hétfő, Kedd, vagy bármelyik nap
- "Unaloooom"
- Suli után/ Ebéd után/ Vizsga után/ Bármi után
- Bármilyen, "a képhez köze sincs" idézet

8 megjegyzés:

  1. Szia! Te jó ég mi volt ez a poszt nagyon nevettem! :D Végre valaki megszólal ebbe a témában! Engem az ilyesfajta képek mindig csak felidegesítenek. Egyenesen ki nem állhatom ha valaki túl filterezi/effekteli a képeit. A természetes képeket jobban kedvelem :)
    Köszönöm az olvasás közben okozott nevettető pillanatokat. :D Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett és hogy téged is megnevettetett. :)
      Puszi!

      Törlés
  2. Szépen bemutattad a mai facebook-celebeket. :)

    Nem is azzal van a baj, hogy a jelenség létezik, hanem azzal a nagy igénnyel, ami van rá, és azzal a frusztrációval, amit a kevésbé "menő" lányoknál okoz; azoknál, akik szintén szeretnének kitörni a saját igényes alkotásaikkal, de nem tudnak az ilyenek miatt. Mert aki nem mű, vagy magamutogató, az már nem is nagy szám. Persze a másik oldalon ott van az is, hogy ez csak látszat-népszerűség; ha nincs poszt, a követők elmennek. Ezzel szemben az értékes tartalmak követői, ha kisebb számban vannak is, állandók.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökéletesen megfogalmaztad a mögöttes gondolataimat. :)
      Azt hiszem ezt alá tudom támasztani, mert nem olyan sok követőm van pl. itt a blogon, de akik vannak, azok nagyjából mindig jelen vannak, és nekem más nem is számít. Jobb a kevés, de akinek tartalmas gondolatai vannak, mint az olyan "olvasók", akik csak annyit tudnak kinyögni, hogy "jajj, naon teccett, folytit gyorsan!! <3", mert ettől a szinttől azért úgy érzem igényesebb tartalmakat gyártok! :)
      Köszi, hogy elolvastad!

      Törlés
  3. Jaj én így korán reggel annyira jól szórakoztam ezen a bejegyzésen. :D köszönöm az élményt. Khm kihagytad, hogy IPhone-nal kell fotózkodni és manapság a tengerpart a menő. Amatőr :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy jól szórakoztál! :)
      Igen, az IPhone valóban kimaradt, de a tengerpart szerelel a 2. részben ;) #csakféligamatőr

      Törlés
  4. Rég nevettem ennyit!😂 Mintha csak néhány osztálytársam láttam volna😂

    VálaszTörlés