2019. december 27., péntek

Top 10 kedvenc szereplő 2010-2019

Elérkeztünk a sorozat hatodik részéhez. Egy könyvben nem csupán a történet vagy az írásmód ragadhatja magával az embert. Vannak olyan regények, melyekbe egy-egy karakter miatt szeretünk bele, vagy miattuk válik felejthetetlenné. Úgyhogy ma összegyűjtöttem a tíz kedvenc könyves szereplőmet:

10. Hannah Wells
Könyv: Elle Kennedy – The Deal – Az üzlet
Olvasás: 2018.
Hannah jó tanuló, nem nagyon vesz részt a társasági életben, szabadidejét a tanuláson kívül munkával tölti. Szóval meghúzódik a háttérben, nem kelt feltűnést, és ez számára is teljesen rendben van így. Egy teljesen átlagos főiskolás. Leszámítva azt a tényt, hogy korábban megerőszakolták, és az őt ért trauma miatt nagyon nehezen tud kapcsolatot kiépíteni bárkivel is.
A téma igazából lerágott csont, mégis ez volt az a történet, ahol nem frusztrált a dolog. Nem volt felesleges dráma emiatt, Hannah pszichológushoz járt, és meg is fogadta a terapeuta tanácsait. Normális felnőttként kezelte a dolgot. Segítségért fordult, és apró lépésenként tovább tudott lépni. És ezért ő egy igazán motiváló karakter, amiért megérdemli, hogy a listán legyen.
Egy kis érdekesség még pluszban, hogy Hannahban volt egy olyan kis rigolya, amivel tudtam azonosulni, mert rám is érvényes. Többször említésre került, hogy jól összeválogatja a napi viseletét, de mindig van egy dolog, ami feltűnést kelt. És nem tudtam nem arra gondolni ezeknél a jeleneteknél arra, amikor beöltözöm teljesen feketébe, de a rikító rózsaszín zokni azért ott lapul a cipőben. De ez tényleg csak érdekesség.

9. Silas Nash
Könyv: Colleen Hoover & Tarryn Fisher – Never never – Soha, de soha trilógia
Olvasás: 2018.
Van egy dolog, amivel a többség egyetért a trilógiával kapcsolatban, ez pedig az, hogy a záró kötet óriási csalódást okozott. Ez alól én vagyok az egyik furcsa kivétel, mert nekem tetszett. De egy dologban én is egyetértek a többiekkel: ezt a sorozatot Silas vitte a hátán. Két főszereplőnk volt, két szemszögből olvashattuk a néha két külön szálon futó cselekményt, mégis az egyikük elnyomva maradt. Silas volt az, aki tényleg mindent beleadott abba, hogy kiderítse a furcsa történések okait, és ő volt az, aki a Charlie-val való haldokló kapcsolatát mindennél jobban próbálta megmenteni. Ezért ő volt a könyvek szíve és lelke is.

8. Trenton Maddox
Könyv: Jamie McGuire – Gyönyörű tévedés
Olvasás: 2016.
Ironikus, hogy ugyanannak a könyvnek a két főszereplőjéről elmondható, hogy az egyikük simán bekerülne egy hasonló tízes listába, ha a legutáltabb karaktereket gyűjteném össze, a másik pedig itt van ezen a listán. A lány miatt ez a rész a legkevésbé kedvelt számomra az egész sorozatból, de a fiúk közül Trenton a kedvencem. És ez leginkább amiatt van, ahogy a szomszéd kislánnyal teljesen úgy bánik, mintha a sajátja lenne. Életem legaranyosabb jeleneteit kaptam tőlük.

7. Sirius Black
Könyv: J. K. Rowling – Harry Potter és az azkabani fogoly
Olvasás: 2016.
Filmből is mindig a harmadik rész volt a kedvencem részben az „időutazás” miatt – ami nagy kedvenc témaköröm -, de leginkább Sirius megjelenése miatt. Ő az egyik legszerethetőbb karakter a sorozatban, és szerintem ez a véleményem akkor sem fog változni, amikor végre a könyveket is sikerül kiolvasnom.
Rokonszenvet elsősorban a Harry és szülei iránt érzett szeretete adja, másrészt örülünk, hogy újra megjelenik egyfajta apafigura Harry életében.

6. Isabel Townsend
Könyv: Sarah MacLean – A hódítás tíz szabálya
Olvasás: 2015.
Isabel az erős női karakterek közé tartozik. Olyan, aki egymaga képes összetartani egy csapatot, akkor is, amikor a remény kezd kialudni. Olyan, aki nő létére férfi helyett is férfi a háznál, mégis megmarad egy gondoskodó „anya” szerepében, ha elárvult kisöccséről van szó. És a talán legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy mindenki más érdekeit a környezetében előrébb tartja, mint a sajátjait.

5. Szatmáry Kinga
Könyv: Leiner Laura – A Szent Johanna gimi sorozat
Olvasás: 2012-2013.
Kinga az a szereplő a sorozatban, aki a kezdetektől fogva egy valódi érett felnőttet szimbolizál. Az első kötetben még azt érezhetjük, hogy nem oda való a túlzott komolyságával, ő az, aki mindig elrontja a többiek jó kedvét, mert más a beállítottsága. Mégis a legértelmesebb tanácsokkal mindig ő tudott szolgálni, és ami azt illeti, nem tudom Reni mihez kezdett volna, ha nincs Kinga. A stílusa bunkónak hathat, amiért mindig a többiek arcába tolta a könyörtelen igazságot, de felnőtt fejjel rá kell jönnünk, hogy kellenek az ennyire egyenes emberek az életünkbe, akik helyre tesznek, amikor hibázni készülünk. Nekem a való életben is van egy „Kingám”, és nála jobb barátot el sem tudnék képzelni.

4. Benedick Hartwell
Könyv: Sarah MacLean – A csábítás kilenc szabálya
Olvasás: 2014; 2017; 2018.
Bár elméletileg van testvérem, én úgy tekintem, mintha nem lenne. Ezért tapasztalatom sincs arról, milyen lehet egy egészséges, normális báty-húg kapcsolat. De ha választhatnék akárkit, vagy legalább felruházhatnám egy bizonyos jellemmel az illetőt, Benedicket választanám bátyámnak. Mindig megpróbálja jó irányba terelgetni Callie-t, akit sokszor az önfejűsége vezérel, sőt olykor próbál szigorú lenni vele, de ugyanakkor félti, és az esetek többségében beadja a derekát a lány hóbortjainak.

3. Hangay Emma
Könyv: Böszörményi Gyula – Leányrablás Budapesten
Olvasás: 2016.
Már volt példa erős női karakterre, Emma egy újabb közülük. De ő azért mégis más, mint a fent említett Isabel. Mert amit ennek a lánynak túl kellett élnie már az első kötet, de akár a második rész első felében, az mind ember feletti megpróbáltatás. Mégsem adta fel.

2. Gabriel St. John – Ralston márki
Könyv: Sarah MacLean – A csábítás kilenc szabálya
Olvasás: 2014; 2017; 2018.
Oké, Gabrielnek van némi tisztességtelen előnye a többiekkel szemben ezen a listán, hiszen ő a nagy könyves szerelmem, akihez bármikor hozzámennék feleségül, ha valós személy lenne. És erről a könyvről már olyan sokat ömlengtem itt, hogy szerintem nem nagyon kell többet mondanom. Imádom, és kész.

1. A kis herceg
Könyv: Antoine de Saint-Exupéry – A kis herceg
Olvasás: 2018.
A másik olyan könyv, amiről már rengeteget ömlengtem, szóval nem nagyon tudok új információt mondani. A bennünk élő gyermek teljes mértékben tud azonosulni főhősünkkel, aki őszinte, és még nem rontotta meg a felnőttek mérgező világa. Aki csupaszív, és sokkal többet tanít nekünk, mint bárki más…

A sorozat további részei:



Szandi bejegyzései:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése